Március 10-én nyílt meg a Premier Kultcafé, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány által, a 2012 óta megszervezett Maci Aukciók első kézzelfogható eredményeként.

Kávézónk már most beigazolta, hogy igenis szükség van helyekre, ahol a különböző fogyatékossággal élők ép társaikkal együtt egyenrangúként dolgozhatnak, szórakozhatnak. Közeledve az 2016-os aukcióhoz, az idei, VI. jótékonysági maci aukció egyik felajánlója, Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok vívó el is mondta, miért fontos számára ez az ügy:

„Pár évvel ezelőtt egyike voltam a felajánlóknak, s örömmel láttam, hogy rendkívül sikeres volt az aukció és sok pénzt sikerült összegyűjteni a rászorulóknak. Amikor az olimpia után újra megkerestek a szervezők, nem volt kérdés, hogy ismét csatlakozom a kezdeményezéshez. Sportolóként és magánemberként is fontosnak tartom a társadalmi felelősségvállalást, hiszek abban, hogy összefogással képesek vagyunk segíteni másokon.

Olimpiai bajnokként az élet minden területén jó példát kell mutatnom, ezért mindig szívesen állok a fontos és jó ügyek mellé is. A sportban is fontosnak tartom, hogy ne legyenek különbségek épek és fogyatékosok között. Nekem is nagyon sok parasportoló ismerősöm, barátom van, akik egyrészt fantasztikus emberek, másrészt nagyszerű sportolók, csodálatos teljesítményre és eredményekre képesek. Az elmúlt időszakban szerencsére egyre több figyelem hárul rájuk, s ez fontos és pozitív üzenet a társadalom számára is. Bízom benne, hogy ez a jótékonysági maci árverés segít abban, hogy az élet többi területén is észrevegyük és megbecsüljük a megváltozott munkaképességű embereket.”

 

A VI. jótékonysági maci aukción Szilágyi Áron mackója és dedikált olimpiai pólója mellett további tizenkilenc híresség ereklyéi kerülnek kalapács alá. Segítsetek Ti is, hogy további fogyatékosság-barát munkahelyeket tudjunk létrehozni, ahol még több megváltozott munkaképességű ember tud dolgozni: VI. Jótékonysági Maci Aukció 2016. november 30-án a Premier Kultcaféban! Szóljatok ismerőseiteknek is, hátha akad közöttük olyan, aki szívesen eljönne licitálni. Ha pedig nem tudtok ott lenni, az Adhat Vonal hívásával is segíthettek 250 Ft-tal.