Nagy szendvicskészítő délután
Időpont 2019/02/14 15:00

Érdekel, hogy mi a közös a dán, a román és a francia szendvicsben? Mitől német a német szendvics és vajon milyen kolbászt használnak az osztrákok? Ha igen, közöttünk a helyed 2019. február 14-én! Gyere el, segíts és kóstold meg az európai régiók ízeit!

 

Budapest, 2019. február 14. (csütörtök), 15:00-16:30 óra

Premier Kultcafé
1085 Budapest, Baross u. 1.
(M3, M4, Kálvin tér 1.)

 

Egy európai uniós programnak köszönhetően álltak össze 10 ország civiljei, hogy arról beszélgessenek érdeklődő magyar résztvevőkkel: hogyan tudjuk élhetőbbé tenni mindennapjainkat. Miért van az, hogy egyre több tagállamban kelt feltűnést az, ha „normálisak” az emberi viszonyok és odafigyelünk egymásra. Mi jó példával szeretnénk elől járni és ebben számítunk a Te közreműködésedre is.

Az Európai Unió makro-regionális politikája éppen azt szeretné elősegíteni, hogy ez az együttműködés a mindennapokban valósuljon meg. Legyen szó akár környezetvédelemről, vízgazdálkodásról, határokmenti együttműködésről, közös gazdasági kezdeményezésekről vagy kulturális programokról.

A Danubiana Network és külföldi partnereik ebben a szellemben készülnek budapesti programjukra, ahol célunk, hogy közösen készítsünk el 200 darab szendvicset, melyből a program végén felajánlunk az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai melegedőjének.

A szendvicsekhez a hozzávalókat a szervezők és külföldi vendégeik biztosítják, de elkészítésükhöz minden szorgos kéz jól jön. A rendezvény helyszíne sem véletlen. A Premier Kultcafé, vagyis a „Maci Kávézó” integrált munkahely, így programunkkal a fogyatékossággal élők társadalmi befogadását is támogatjuk. A szendvicsek készítésében az itt dolgozó fogyatékos kollégák is részt vesznek.

A részvételi szándékot az alábbi űrlap segítségével jelezhetitek: https://goo.gl/forms/hmQuNM1s3hgAjr9n2

A programra a „Citizens of macro-regions for a stronger Europe” projekt keretében kerül sor.