hannah
Időpont 2019/04/17 20:15

dán-angol-magyar történelmi-életrajzi dokumentumfilm, 90′ (12)

rendező: György-Kessler Márta

 

Hannah Nydahl 1946. április 17-én született Koppenhágában. Születésnapjának évfordulója alkalmából ünnepi vetítést szervezünk.

A vetítés után beszélgetést szervezünk, Hannáhról, a filmről, a buddhizmusról.

 

JEGYINFÓ

Jegyár: 1300 Ft (egységesen)

A vetítésen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Helyfoglalás és regisztráció: komm.premierkultcafe@gmail.com
További információ: +36302518584

 

***

 

A film középpontjában egy egyedülálló és inspiráló szerelmi történet, Hannah és Ole története, akik 1968-ban első nyugati tanítványai lettek Őszentsége a 16. Karmapának, majd töretlen odaadásukkal lehetővé tették, hogy a buddhizmus Nyugatra érkezzen. Vászonra viszi egy nagyszerű asszony életútját egy forrongó világ színterén: elkísérjük Európából és Észak-Amerikából a közép-európai kommunizmus bukásán keresztül a dél-amerikai gerillák általi elrablásukig. Szembesülünk a kérdéssel, szabad-e szentként kezelni valamit, csak azért, mert tibeti, és megtapasztaljuk, hogyan tud a tetteinkben megnyilvánuló buddhista szabadságvágy válasz lenni a világ aktuális kérdéseire.

Az alkotók bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül hozzanak létre egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt annak a nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni, aki egyedülálló volt abban, amit elért, és abban, ahogyan élt.