csender_leevente_konyvbemutato
Időpont 2019/02/27 17:00

könyvbemutató

 

„… Beszélgettek a Napról, a Holdról, a csillagokról, a világ dolgairól, s miután végeztek, Brahmani Radzsasztani felment a királyhoz, és azt mondta: nem beteg ez a gyerek, nem kell meggyógyítani, csak másként működik, mint az összes többi. Másként lát, másként gondolkodik, másként érez. Nem őt kell meggyógyítani, mert nem beteg, hanem a körülötte lévő világot kell megváltoztatni, hogy befogadja azt is, aki másként van huzalozva.”

Csender Levente újonnan megjelent A különleges Meditittimó kalandjai című mesekönyve egy autizmussal élő kisfiú és családja világába kalauzol el minket. A könyv fontos társadalmi kérdéseket vet fel a másság és a fogyatékosság kapcsán. A gyerekeket játékosan elfogadásra ösztönzi, a felnőttek számára pedig azt a kérdést veti fel, hogy Meditittimó és hozzá hasonló társai azzal kell-e továbbra is szembesüljenek, hogy tőlük várjuk a köztünk lévő távolság legyőzését, vagy hajlandók vagyunk olyan világot teremteni, amelyben mi is elindulunk feléjük.

IDŐPONT: 2019. február 27. 17:00
HELYSZÍN: Premier Kultcafé nagyterem

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a komm.premierkultcafe@gmail.com e-mail címen lehet.

A különleges könyvbemutatón közreműködik Tóth Viktor, a 2018-as év jazz-zenésze.

Vendég: Szalontai Enikő, a kötet illusztrátora
Moderál: Bolla Eszter, a kötet szerkesztője
Felolvas és némi meglepetéssel szolgál: Kovács Benedek, a mesekönyv ihletője.

***

A könyvbemutató Csender Levente szerző és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány közös szervezésében valósul meg. A Premier Kultcaféban szeretnénk bemutatni minél több olyan alkotást, amelyben szerepet kapnak azok, akik másképpen KÉPESEK. A programon való részvételeddel Te is elfogadóbb, nyitottabb világot támogatsz.

Az autizmus olyan idegrendszeri fejlődési zavar, amely a kommunikációt, társas interakciókat és a viselkedésszervezést befolyásolja. Jelenlegi tudomásunk szerint világszerte legalább minden 100. ember, azaz a népesség minimum 1%-a érintett, de egyes felmérések szerint az autizmus diagnosztikai kritériumainak változása és a nagyobb autizmus tudatosság miatt előfordulása ma már ennél gyakoribb, minden 66 személy az autizmus spektrumon van.