A császár új ruhája
Időpont 2019/04/27 11:00

A Gergely Theáter bemutatja Andersen: A császár új ruhája című meséjét!

Klasszikus mese arról, hogy nem a ruha teszi az embert.
Rendezte: Némedi-Varga Tímea

A mai világunk gyakran mutat hamis képet, amelyben az ember könnyen elhiheti, hogy a külsőségek nagyon fontosak. A császár új ruhája egy hiú császár, császárkisasszony, egy hatalomra vágyó miniszter és egy tiszta szívű és eszű magyar fiú történetét mutatja be. Ebben az átdolgozásban a császárkisasszony kérője Bonifác, a magyar fiú. A császár sem szívesen viseli a hivatalával járó nehézségeket, legszívesebben elmenekül feladatai elől. Ruháihoz megy, folyton újabbnál újabb kollekciókat tervez. Feladata azonban, hogy férjhez adja egyetlen lányát, Rozalindát, akinek eddig egyetlen kérő sem felelt meg. A hatalomra vágyó Miniszter, a császár fő tanácsadója azonban összekuszálja a szálakat, mert maga szeretne a császári trónra lépni. Célja, hogy ügyeskedéseivel hatalomra jusson. Ám Bonifác megleckézteti a Császárt, Rozalindát és a Minisztert is. A mese felnyitja szemünket, hogy mi a különbség a hamis és a talmi között és bizony az is kiderül, hogy nem a ruha teszi az embert.

SZEREPLŐK:
Miniszter: Pelsőczy László
Császár: Boros Ádám
Bonifác: Lénárt László
Rozalinda: Némedi-Varga Tímea

JEGYINFÓ 

Jegyár: 2300 Ft

Jegyek kaphatók a JEGY.HU-n és a helyszínen nyitva tartási időben. További infó a komm.premierkultcafe@gmail.com e-mail címen.

A jegyek megvásárlásával a Premier Kultcafét üzemeltető Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt és a fogyatékossággal élők munkahelyteremtési programját is támogatod.