1945

1945

magyar dráma (2017) | 91p | mb | (12)

 

1945. augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. Néhány óra alatt minden megváltozik. 

A második világháború végén egy perzselő nyári napon lagzira készülnek egy vidéki faluban. A helyi kiskirálynak, a jegyzőnek a fia házasodik. A falu vasútállomásán két zsidó férfi száll le a vonatról, és az egyórányi gyalogútra található település felé indulnak. Sok szót nem szólnak, csak pár ládával érkeztek. Hírük hamar elér a lakókhoz, akik riadtan vagy éppen feldühödve azt találgatják, vajon mi lehet a ládákban, és mi célból jön hozzájuk a két utazó. Feledni akarnak, de most attól félnek, számot kell vetniük azzal, mit is tettek, amikor a falu zsidó lakosságát elhurcolták.

 

Rendező: Török Ferenc
Forgatókönyv: Szántó T. Gábor, Török Ferenc
Operatőr: Ragályi Elemér
Szereplők: Angelus Iván, Nagy Marcell, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás, Szarvas József, Szirtes Ági, Sztarenki Dóra

 

Időpontok:

03.07 (szerda) 17:45

 

Jegyár: 1200 Ft teljes áron, 980 Ft diákoknak és 60 év felettieknek.

A jegyekről érdeklődni és jegyet foglalni a +3630/251 8584  telefonszámon (kizárólag hétköznapokon 14:00 és 19:00 között) és a mozi@premiercafe.hu e-mail címen (bármikor) lehet. Helyszíni jegyvásárlás a vetítés kezdete előtt 30 perccel lehetséges.

 

A jegyek megvásárlásával a Premier Kultcafét üzemeltető Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt és a fogyatékossággal élők munkahelyteremtési programját támogatod.

 

 

 

 

Kövess a Facebookon!