Az állampolgár

Az állampolgár

magyar dráma (2017), 109 p, (12), F

Vranik Roland filmje

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson (Dr. Cake-Baly Marcelo), aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.
A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari (Máhr Ági) segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát.

Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin (Arghavan Shekari), a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

 

Vetítési időpontok:

07.17 (kedd) 14:30 – Kedvezményes jegyár: 750 Ft

 

 

Jegyár: 1200 Ft teljes áron, 980 Ft diákoknak és 60 év felettieknek.

 

A jegyekről érdeklődni és jegyet foglalni a +3630/250-6692  telefonszámon lehet. Helyszíni jegyvásárlás a vetítés kezdete előtt 30 perccel lehetséges.

 

A jegyek megvásárlásával a Premier Kultcafét üzemeltető Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt és a fogyatékossággal élők munkahelyteremtési programját támogatod.

MOSTANÁBAN A MOZIBAN
KIEMELT ESEMÉNYEK
Kövess a Facebookon!

Ismét a legújabb, díjnyertes európai filmekkel várunk Titeket a mozitermünkben. Az újdonságok között megtaláljátok A Maria Callas-sztori | filmvetítéseket, amit kiemelten ajánlunk az opera kedvelőinek (is)! #mozi #programajánló

➡️További részletek: www.premiercafe.hu/mozi/
... TovábbTovább

2019, 02, 15  ·  

Nézd meg a Facebookon!

Nagyon sok szeretetet kaptunk Tőletek pozitív gondolatok formájában, már boldog a Valentin napunk. ❤️ Továbbra is várjuk #kedves, #elfogadó és #boldog üzeneteiteket, van még hely a falon. 🙂 Ráadásul ma szuper Valentin napi programjaink vannak: Nagy európai szendvicskészítő délután, este pedig H.A.B – Season for Loving koncert!
#valentinaváltozásért
... TovábbTovább

2019, 02, 14  ·  

Nézd meg a Facebookon!