Időpont 2017/10/19 18:30

Pszichoforyou – Szívvel Lélekkel Veletek – Jelenlét

„Ha az anatómia alkalmazkodott volna a 21. századhoz, akkor 476 kezünk, 75 fülünk, 451 szánk és 16 egyéb testnyílásunk lenne” – olvasható Ruby Wax „Mindfulness kalauz” című könyvében. Ezek a megdöbbentő számok is alátámasztják, hogy a mai kor emberének egyik legnagyobb feladata ez: jelen lenni.

Jelen lenni otthon, amikor vacsorázunk, vagy a gyerekeinkkel játszunk, jelen lenni a munkahelyünkön, amikor a határidős feladatainkon dolgozunk, jelen lenni nyaralás közben, a szeretteinkkel, a barátainkkal.

De miért olyan nehéz jelen lenni a saját életünkben? Miért érezzük egyfolytában azt, hogy mindig valami mást kell csinálnunk? Miért olyan nehéz koncentrálni, amikor dolgoznunk kellene, és miért nem tudunk kikapcsolni, amikor végre pihenhetnénk? Hogyan lehetséges, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást és nyugalmat teremtsünk magunkban és magunk körül? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a mi tudatunk és elménk határozza meg a körülményeket, ahelyett, hogy a körülmények határoznának meg minket? Lehetséges ez egyáltalán? És ha igen, hogyan?

Kérdések, amelyekkel nap mint nap összetalálkozunk, de valahogy nem érkezik válasz. Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a Pszichoforyou legelső, októberi rendezvényén meghívott vendégekkel, Dr. Márky Ádám, orvos, mindfulness oktatóval, és Palya Bea dalszerzővel, énekessel.

Facebook esemény

Jegyvásárlás

 

A jegyek megvásárlásával a Premier Kultcafét üzemeltető Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt és a fogyatékossággal élők munkahelyteremtési programját is támogatják a résztvevők.