Időpont 2018/11/18 09:00

Fotókiállítás november 12. és 18. között a Premier Kultcaféban

 

Kollár-Klemencz László A műanyag kerti székek élete című kötetében természetírásokban mutatja meg, hogyan találkozik az ember a természettel, hogyan működik az ember a természetben, és végső soron azt is: mi a természetes az emberben. Egy olyan világ bontakozik ki, ami valahol mindannyiunk számára ismerős, csak talán rég elfelejtettük. A vidéki élet szépsége, az egyszerűség ereje, a természetesség, az emberség valódi mibenléte, ami ezekben az írásokban megnyilvánul.

A műanyag kerti székek élete / The life of plastic garden chairs oldalra ma már lelkes „kertiszék-spotterek” küldenek fotókat elhagyatott, magányos vagy épp társasági életet élő műanyag székekről Franciaországtól Indián át Izraelig, Csurgótól Marosvásárhelyig. Idén szeptemberben játék is indult, a nyertes fotókkal november 12. és 18. között a Premier Kultcaféban találkozhatunk.

„Történetek vannak, nagyon emberi, érzékeny történetek, miközben nagyon erősen jelen van a természet, de jobban át fog jönni benne a mai világunk, hogy mi is az, amit itt létrehoztunk, hogy mit is keresnek itt például a műanyag kerti székek. És hogy egyáltalán milyen a mi viszonyunk a természethez és önmagunk természetéhez. Ezek az először egyszerűnek tűnő történetek valahogy mindig belenőnek, belemélyednek az alapvető filozófiai és létkérdésekbe.” (Kollár-Klemencz László)

***

Kollár-Klemencz László 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát tájrendező, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus lovastanár szakon. Lovastanár, vidékre költözött elmélkedő, egyszersmind a fővárosi underground egyik fő melankolikusa. A Kistehén zenekar előadásainak vezetője, énekese, dalszerző-szövegírója. Több más kortárs zenei produkció, például a Budapest Bár és a Rájátszás vendégszereplője. Rövidfilmek forgatókönyvírója és rendezője.